Nestlé komt met plantaardig alternatief voor foie gras

19 dec 2023 08:03
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
Nestlé komt in België, Spanje en Nederland met een plantaardig alternatief voor foie gras op de markt. Het product wordt geleverd onder het merk Garden Gourmet. Vorig jaar was de vleesvervanger al verkrijgbaar in Spanje en Zwitserland. Sindsdien hebben productontwikkelaars van Nestlé gewerkt aan het verder verbeteren van de receptuur en de smaak.
Het alternatief voor foie gras wordt gemaakt met misopasta en zeezout op sojabasis. Het heeft een authentieke textuur, smaak en uiterlijk die in allerlei soorten gerechten past. Nestlé ontwikkelde en produceert de vleesvervanger in het onderzoekscentrum in het Duitse Singen.
Meer over
Laatste nieuws
-
21 mrt Amerikaanse FDA overweegt Nutri-Score-achtig FoP-logo
-
21 mrt Afval bestrijden met food-specifiek ERP
-
20 mrt IJsjesdivisie Unilever wordt The Magnum Ice Cream Company
-
20 mrt Biefstuk en hamburgers worden nog duurder door schaarste
-
20 mrt ACI Group breidt aanbod plantaardige eiwitten uit
-
20 mrt McCain wil voor 350 miljoen euro investeren in Franse fabrieken
-
20 mrt 4 manieren om met data waarde toe te voegen in de uitdagende Food & Beverage industrie
-
19 mrt Picnic gaat samenwerken met met Intermarché
-
19 mrt Wanneer en waarom je bedrijf Food ERP software nodig heeft
-
19 mrt Those Vegan Cowboys zet stappen in precisiefermentatie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan