FrieslandCampina schrapt 1800 arbeidsplaatsen

FrieslandCampina schrapt banen om kosten te besparen. De komende twee jaar wordt het aantal arbeidsplaatsen met 1.800 verminderd, waarvan 1.200 al in 2024. Dat maakt het bedrijf vanochtend bekend. Bij bijna alle onderdelen verdwijnen arbeidsplaatsen.

Bij FrieslandCampina werken in totaal circa 13.000 werknemers (fte). Het banenverlies betreft daarmee circa 8% van het totaal aantal banen.

FrieslandCampina maakte eerder bekend dat het vanaf 2026 de kosten met 400 tot 500 miljoen euro wil verminderen. Door de reorganisatie die nu bekend wordt, kunnen de kosten volgens FrieslandCampina met 180 tot 200 miljoen euro worden verminderd.

Volgens FrieslandCampina is een deel van de kostenbesparingen nodig om inflatie te compenseren. De rest van de besparingen zal worden gebruikt voor investeringen in duurzame groei en het verhogen van de nettowinst.

FrieslandCampina kondigde begin oktober aan de bedrijfsstrategie aan te passen en te gaan reorganiseren. Maar het was toen nog niet bekend hoeveel banen zouden verdwijnen.

Het nieuws volgde op een tegenvallend halfjaar waarin de nettowinst bijna 95% daalde tot slechts 8 miljoen euro. Dat kwam doordat de marktprijzen voor zuivel veel lager waren dan de prijzen die FrieslandCampina boeren betaalde voor melk.

Meer over


Laatste nieuws