Nestlé introduceert N3-melk in China

Nestlé brengt in China N3-melk op de markt. Het is gemaakt van koemelk en bevat alle essentiële voedingsstoffen die in melk voorkomen, zoals eiwitten, vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het prebiotische vezels, heeft het een laag lactosegehalte en ruim 15% minder calorieën. 

Om de N3-melk te ontwikkelen, gebruikte Nestlé een gepatenteerde technologie op basis van enzymen om het lactosegehalte te verminderen en nuttige prebiotische vezels te genereren. Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat deze vezels de groei van meerdere soorten bifidobacteriën tot wel drie keer bevorderen, wat voordelen oplevert voor het darmmicrobioom bij gezonde volwassenen.

De melk is in China geïntroduceerd in een nieuwe reeks melkpoeders onder de merknaam N3. Dit omvat een volle room en een magere melkproduct. Het assortiment bevat ook twee producten die zijn verrijkt met vitamines, mineralen en probiotica om de gezondheid van de botten, de spierkracht en de immuniteit te ondersteunen.

Nestlé is het eerste bedrijf dat een melkproduct op de markt brengt dat prebiotische vezels bevat die afkomstig zijn van de lactose die al in melk voorkomt. De technologie werd ontwikkeld in de onderzoekscentra van het voedingsconcern in Zwitserland en Singapore. Deskundigen in de onderzoekscentra in Beijing hebben de technologie verfijnd om de lancering van melkproducten mogelijk te maken die specifiek zijn afgestemd op de Chinese markt.

 

Bron: Nestlé

Meer over


Laatste nieuws