4 manieren om met data waarde toe te voegen in de uitdagende Food & Beverage industrie

ETTEN-LEUR - Nu de kosten van het zakendoen in de voedsel- en drankenmarkt stijgen en er geen tekenen zijn dat deze trend afzwakt, zijn professionals uit de sector, zoals uzelf, zeer gemotiveerd om nieuwe manieren te vinden om extra waarde te halen uit hun producten en processen. De financiële lasten afwentelen op de eindconsument kan immers maar tot op zekere hoogte - prijsstijgingen zullen altijd een afknapper zijn voor de huidige slimme kopers.

De plaats om te starten met zoeken naar toegevoegde waarde is misschien wel binnen de vier muren van uw bedrijf. De data die is opgeslagen in de systemen van uw organisatie kan enorm nuttig zijn bij het produceren van bruikbare inzichten en het stimuleren van verbeteringen die leiden tot een gezondere bedrijfsvoering - waardoor de uitdrukking "een schat aan informatie" een geheel nieuwe betekenis krijgt.

Leiders in de voedings- en drankensector hebben zich dit al enigszins gerealiseerd, aangezien big data en analytics in IDC's Global Food and Beverage Industry Trends and Strategic Insights whitepaper in opdracht van Aptean werden genoemd als de technologie die de komende vijf jaar de grootste impact zal hebben. Hieruit blijkt de kracht van kennis en hoe serieus besluitvormers het gebruik van nieuwe technologieën op dit gebied nemen.

Maar hoe precies, kan dit alles u helpen betere resultaten te behalen en uw winstgevendheid te verhogen? Er zijn verschillende antwoorden op die vraag, verspreid over verschillende werkterreinen. Laten we zonder verder oponthoud deze aspecten beter bekijken en een licht werpen op de voordelen van data analytics in de voedings- en drankenindustrie.

Bekijk hier 4 manieren om met data waarde toe te voegen in de uitdagende Food & Beverage industrie

 

Bron: Aptean - partner FoodPro Network

Laatste nieuws