Een goede wijnoogst: hoe een wijn-specifieke ERP handelaren helpt om cruciale productgegevens te beheren

ETTEN-LEUR - Als professional in de wijnindustrie weet u dat de wijn die uw bedrijf verkoopt meer is dan enkel flessen zijn die gevuld zijn met een drank die geconsumeerd moet worden. Uw producten beloven een complete multisensoriële ervaring en dragen fascinerende subtiliteiten en belangrijke kenmerken met zich mee, waaronder het oogstjaar, die bepalend zijn voor hoe ze smaken, ruiken en aanvoelen.

Deze veelheid aan informatie betekent natuurlijk een extra belasting voor de handelaar, die al een groot aantal andere gegevens over zijn wijnen moet bijhouden, zoals herkomst, druivenras, alcoholgehalte en andere numerieke identificatiegegevens. Daarom is een goed georganiseerd systeem voor uw inventaris een noodzaak, want zonder een dergelijk systeem kunt u moeite hebben om te vinden wat u nodig hebt en orders accuraat uit te voeren.

Nu de wereld steeds digitaler wordt en de markt flexibiliteit eist van alle spelers binnen de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, zijn pen,papier en spreadsheets niet langer toereikend voor uw bedrijfsvoering. Om mee te kunnen gaan met deze dynamische markt hebt u een wijn-specifiek enterprise resource planning (ERP) platform nodig van een leverancier die het segment door en door kent.

Nog niet overtuigd? Lees hier waarom ERP-technologie zo goed geschikt is voor het beheer van oogstjaren en nog veel meer.

 

Bron: Aptean - partner FoodPro Network

Laatste nieuws