Bar-le-Duc eerste met 100 procent gerecycled plastic

BAR-LE-DUC - Watermerk Bar-le-Duc is de eerste ter wereld die gebruik maakt van 100 procent gerecycled plastic in alle flessen. Daarmee is het naar eigen zeggen het eerste merk die momenteel zo ver is op het gebied van reclycling. Samen met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen(MVO) Nederland kwamen Bar-le-Duc en moederbedrijf United Soft Drinks tot een MVO-strategie.

De volledig gerecyclede flessen zijn beter voor het milieu, omdat er geen nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. De flessen zijn gerealiseerd in samenwerking met Morssinkhof Plastics in Zeewolde.  “100 procent inzamelen en 100 procent hergebruiken, zo maken we de cirkel rond: Bottle to Bottle. We laten zien dat het kan”, aldus Erald Holtrust, directeur van Bar-le-Duc. Momenteel moeten grote flessen 28 procent gerecycled materiaal bevatten en kleine flessen 23 procent. Dit is het minimum wat is Nederland is vastgesteld. 
 
Michel Schuurman, programmamanager Circulaire Economie bij MVO Nederland, geeft aan dat producenten van plastic flessen hun MVO-strategie moeten aanscherpen. Hij vindt het onaanvaardbaar dat andere partijen nog nieuw plastic gebruiken.

Door de lage olieprijs kiezen fabrikanten vaak voor nieuw plastic in plaats van het recyclen van gebruikte flessen.




Laatste nieuws