Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
bron: FoodPro Network Belgium
VEVEY - Onderzoekers van Nestlé experimenteren met natuurlijke gisting na de oogst van koffie om zo de smaak van koffie te beïnvloeden. Door gebruik te maken van de beschikbare wetenschappelijke en technische expertise op het gebied van fermentatie, sensorische en smaakanalyse, hebben zij meer inzicht gekregen in de omstandigheden na het oogsten van koffie en de impact op de kwaliteit van koffie. Hierover bericht Nestlé op haar website.
Fermentatie is het natuurlijke proces dat plaatsvindt kort nadat de koffiebessen zijn geplukt. Het begint spontaan dankzij de activiteit van micro-organismen die van nature aanwezig zijn in de omgeving en op de groene koffiebonen. Het beheersen van dit proces is een belangrijk onderdeel van de manier van oogsten die in toenemende mate wordt toegepast bij de productie van koffie.
De Nespresso La Cumplida Refinada-koffie, waarvan de bonen geproduceerd worden in kleine koffieplantages in Nicaragua, is de eerste koffie die gebruikmaakt van de wetenschappelijke bevindingen van Nestlé die fermentatie koppelen aan sensorische eigenschappen.
Laatste nieuws
-
06 nov Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks
-
06 nov Whitepaper | Hoe grote foodbedrijven technologie inzetten om de winstgevendheid te verhogen
-
05 nov Auchan schrapt banen en stopt met bezorgen
-
05 nov Webinar | Hoe maak je als F&B bedrijf een positieve impact met Data Insights & AI?
-
05 nov Boermarke Dessert scheidt dairy en vegan moeiteloos van elkaar met de EnSURE Touch
-
04 nov Jumbo introduceert nieuw foodmerk in Nederland en België
-
04 nov Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
-
04 nov Speed Up NPD: Beat the Market with Innovation
-
01 nov Meer maaltijden besteld bij Uber Eats
-
01 nov Colruyt wil met Okay City naar 100 stadswinkels
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan