Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie

VEVEY - Onderzoekers van Nestlé experimenteren met natuurlijke gisting na de oogst van koffie om zo de smaak van koffie te beïnvloeden. Door gebruik te maken van de beschikbare wetenschappelijke en technische expertise op het gebied van fermentatie, sensorische en smaakanalyse, hebben zij meer inzicht gekregen in de omstandigheden na het oogsten van koffie en de impact op de kwaliteit van koffie. Hierover bericht Nestlé op haar website.

Fermentatie is het natuurlijke proces dat plaatsvindt kort nadat de koffiebessen zijn geplukt. Het begint spontaan dankzij de activiteit van micro-organismen die van nature aanwezig zijn in de omgeving en op de groene koffiebonen. Het beheersen van dit proces is een belangrijk onderdeel van de manier van oogsten die in toenemende mate wordt toegepast bij de productie van koffie.

De Nespresso La Cumplida Refinada-koffie, waarvan de bonen geproduceerd worden in kleine koffieplantages in Nicaragua, is de eerste koffie die gebruikmaakt van de wetenschappelijke bevindingen van Nestlé die fermentatie koppelen aan sensorische eigenschappen.

Laatste nieuws