Carrefour zet AI in tegen voedselverspilling

bron: FoodPro Network
Welke producten naderen de houdbaarheidsdatum? Welke korting krijgen de producten dan? Carrefour België neemt een nieuwe AI-tool in gebruik om de houdbaarheidsdata van producten te beheren.
Carrefour plakt in haar 83 grootste winkels in België dagelijks meer dan 40.000 kortingen op artikelen, omdat producten de houdbaarheidsdatum naderen. Carrefour zocht daarom een eenvoudige oplossing om de vervaldata efficiënt te beheren, kortingen te optimaliseren en voedselverspilling tegen te gaan.
Na een succesvolle proefperiode lanceert Carrefour zijn nieuwe AI-tool nu op grote schaal. “De nieuwe tool zal ons helpen de operaties te stroomlijnen, kosten te verlagen en de winstgevendheid te verbeteren”, aldus technologiemanager Benoît Moreau van Carrefour België. “Dankzij geïntegreerde intelligente kortingen en volledige controle over de voorraad in de rekken, zal het een sleutelrol spelen in onze strategie om afval te verminderen en de economische prestaties te verbeteren.”
Carrefour kan naar eigen zeggen tot op de seconde voorraadniveaus monitoren en vraagfluctuaties voorspellen, om zo risico’s op te grote of te kleine voorraden te verminderen. Ook kan de datatool consumentvoorkeuren, koopgedrag en voorraadtrends analyseren.
Laatste nieuws
-
11 jul Ferrero bevestigt overname Kellogg
-
11 jul Onlinesupermarkt Rohlik na een jaar al winstgevend in München
-
11 jul Infographic | 6 tactieken om voedselproductie kosten te verlagen
-
10 jul Ferrero wil Kellogg overnemen
-
10 jul Carrefour opent automatische winkels in Frankrijk
-
10 jul Mondelez investeert 5 miljoen in innovatie keuken
-
10 jul 7 tips voor betere Food & Beverage inkoopprocedures
-
09 jul Plantaardige microgels voor sappigere vleesvervangers
-
09 jul De minder bekende voordelen van ERP-software voor de levensmiddelenindustrie belichten
-
08 jul Europese inkoopalliantie Carrefour en Coopérative U
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan