Hochland start samenwerking met Those Vegan Cowboys

Hochland Group, één van de grootste particuliere kaasmakers in Europa, heeft een overeenkomst getekend met het  precisiefermentatiebedrijf Those Vegan Cowboys. In 2023 slaagde Those Vegan Cowboys erin om zonder hulp van een koe het zuiveleiwit caseïne te produceren. Caseïne is een eiwit dat kaas een specifieke smaak bezorgt. Samen met Hochland zal Those Vegan Cowboys de caseïne testen in een breed scala aan halfharde en harde kazen.

Kaas met caseïne uit fermentatie is nog niet te koop. Those Vegan Cowboys werkt aan een aanvraag voor wereldwijde marktgoedkeuring. In eerste instantie ligt de focus op de Verenigde Staten omdat de toelating daar vlotter verloopt. Daar zal kaas met microbiële caseine er naar verwachting in 2025 te koop zijn. De verwachting is dat Azië kort daarop zal volgen. Introductie binnen Europa is waarschijnlijk binnen 3 tot 4 jaar aan de beurt. Those Vegan Cowboys heeft wel akkoord om in Nederland proeverijen te organiseren, deze vinden later dit jaar plaats.

Hochland is de eerste partner van Those Vegan Cowboys die op grotere schaal kaas met caseïne uit precisiefermentatie zal ontwikkelen. Hochland is een Duits familiebedrijf met het hoofdkantoor in Heimenkirch. In 2023 werd een omzet van 2,25 miljard euro gerealiseerd met de verkoop van 413.800 ton kaas. Wereldwijd werken ongeveer 6.100 mensen voor het bedrijf. Het assortiment omvat merken als Hochland, Almette, Grünländer, Patros en het plantaardige Simply V.

Laatste nieuws