Voedingsprijzen stegen sterker in België dan in buurlanden

bron: FoodPro Network
De afgelopen drie jaar zijn de voedingsprijzen in België sterker gestegen dan in de meeste buurlanden, blijkt uit een nieuw rapport van Eric Dor, directeur economische studies aan de IESEG School of Management. Er zijn wel grote verschillen tussen de producten.
Het onderzoek vergelijkt de stijging van de voedingsprijzen tussen België en de andere landen van de eurozone van oktober 2021 tot oktober 2024. De gemiddelde voedingsprijzen stegen in die periode met 27% in België, terwijl ze in Luxemburg (21,4%), Frankrijk (22,9%), Italië (24,3%), Nederland (24,9%) en vier andere landen van de eurozone minder sterk stegen.
Wel zijn er grote verschillen tussen producten. De prijsstijging was het sterkst voor olijfolie (100,6%), aardappelen (48,3%) en eieren (42,1%).
Laatste nieuws
-
21 mrt Amerikaanse FDA overweegt Nutri-Score-achtig FoP-logo
-
21 mrt Afval bestrijden met food-specifiek ERP
-
20 mrt IJsjesdivisie Unilever wordt The Magnum Ice Cream Company
-
20 mrt Biefstuk en hamburgers worden nog duurder door schaarste
-
20 mrt ACI Group breidt aanbod plantaardige eiwitten uit
-
20 mrt McCain wil voor 350 miljoen euro investeren in Franse fabrieken
-
20 mrt 4 manieren om met data waarde toe te voegen in de uitdagende Food & Beverage industrie
-
19 mrt Picnic gaat samenwerken met met Intermarché
-
19 mrt Wanneer en waarom je bedrijf Food ERP software nodig heeft
-
19 mrt Those Vegan Cowboys zet stappen in precisiefermentatie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan