Voedingsprijzen stegen sterker in België dan in buurlanden
bron: FoodPro Network
De afgelopen drie jaar zijn de voedingsprijzen in België sterker gestegen dan in de meeste buurlanden, blijkt uit een nieuw rapport van Eric Dor, directeur economische studies aan de IESEG School of Management. Er zijn wel grote verschillen tussen de producten.
Het onderzoek vergelijkt de stijging van de voedingsprijzen tussen België en de andere landen van de eurozone van oktober 2021 tot oktober 2024. De gemiddelde voedingsprijzen stegen in die periode met 27% in België, terwijl ze in Luxemburg (21,4%), Frankrijk (22,9%), Italië (24,3%), Nederland (24,9%) en vier andere landen van de eurozone minder sterk stegen.
Wel zijn er grote verschillen tussen producten. De prijsstijging was het sterkst voor olijfolie (100,6%), aardappelen (48,3%) en eieren (42,1%).
Laatste nieuws
-
06 dec Het geheim van succesvolle Cloud ERP in de voedingssector
-
06 dec LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
-
05 dec Traceerbaarheidsuitdagingen voor producenten van sauzen en dressings
-
05 dec Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
-
04 dec Ahold Delhaize mag Profi overnemen
-
04 dec Nestlé vervangt meer verpakkingen door papieren innovaties
-
04 dec 5 manieren waarop voedsel- en drankbedrijven duurzame inkoop kunnen aanpakken
-
04 dec 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
03 dec Stakingen bij Duitse fastfoodrestaurants
-
03 dec Cargill schrapt duizenden banen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan