What’s Cooking verkoopt charcuterieafdeling voor 100 miljoen euro

bron: FoodPro Network
De verkoop van de charcuterietak van What’s Cooking is rond. Investeerdersgroep Aurelius betaalt 100 miljoen euro voor het broodbeleg.
Na een halfjaar onderhandelen is er een akkoord bereikt. CEO Piet Sanders kondigt aan dat Aurelius de charcuteriedivisie overneemt. Die afdeling is goed voor 464 miljoen euro omzet en dus meer dan de helft van de hele groepsomzet (832 miljoen euro), maar draait amper 0,3 miljoen euro operationele winst.
What’s Cooking focust op meer winstgevende activiteiten, zoals de bereide maaltijden van Come a Casa. Het Oost-Vlaamse bedrijf wilde ook concurrent Imperial Meat Products overnemen, maar het auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit gaf een negatief advies en oordeelde dat een fusie concurrentieverstorend zou zijn.
Het vroegere Ter Beke wil nu de organische groei versnellen door verder te investeren en met mogelijke overnames.
Laatste nieuws
-
20 jun In 8 stappen naar een goede Food Safety Culture
-
20 jun Quiz | Hoe duurzaam is uw voedsel- en drankenbedrijf?
-
19 jun Unilever overweegt Brits snacksmerk te verkopen
-
19 jun Europese Commissie kijkt naar marktmacht chocoladefabrikant Mars volgens Reuters
-
19 jun Danone wil het aantal wereldwijde partnerschappen verdubbelen
-
19 jun Efficiënter zaden, noten en gedroogd fruit verkopen (video)
-
18 jun Colruyt Group verkoopt 81 Franse winkels
-
18 jun Campbell Soup geeft een pittige twist aan soepen
-
18 jun EU Richtlijn Verpakking: wat u moet weten naarmate de EU Richtlijn 94/62/EG evolueert
-
17 jun Kraft Heinz gaat in VS kunstmatige kleurstoffen uit voeding halen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan