Voedselprijzen stijgen drie maanden op rij na maandenlange daling
bron: FoodPro Network
De wereldwijde voedselprijzen zijn in mei voor de derde maand op rij gestegen. Hogere prijzen voor granen en zuivelproducten compenseerden de lagere prijzen voor suiker en plantaardige oliën, aldus de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). Daarvoor daalden de voedselprijzen juist maandenlang. In februari bereikten ze nog het laagste niveau sinds februari 2021.
Graansoorten waren vorige maand 6,3 procent duurder vergeleken met april. Dit kwam door stijgende wereldwijde exportprijzen van graan, een gevolg van de groeiende zorgen over ongunstige omstandigheden voor gewassen. Deze beperken de oogsten voor dit jaar in belangrijke productiegebieden in Noord-Amerika, Europa en de regio rond de Zwarte Zee.
Ook zuivel werd duurder, gedreven door de hogere vraag uit de detailhandel, horeca en catering in aanloop naar de zomervakantie. De prijs werd ook gesteund door verwachtingen in de markt dat de melkproductie in West-Europa op een laag niveau blijft.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
06 dec Het geheim van succesvolle Cloud ERP in de voedingssector
-
06 dec LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
-
05 dec Traceerbaarheidsuitdagingen voor producenten van sauzen en dressings
-
05 dec Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
-
04 dec Ahold Delhaize mag Profi overnemen
-
04 dec Nestlé vervangt meer verpakkingen door papieren innovaties
-
04 dec 5 manieren waarop voedsel- en drankbedrijven duurzame inkoop kunnen aanpakken
-
04 dec 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
03 dec Stakingen bij Duitse fastfoodrestaurants
-
03 dec Cargill schrapt duizenden banen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan