Cacaoprijs daalt in twee dagen met 27%
02 mei 2024 08:15
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
De cacaoprijs kende op de beurs in New York in 2 dagen tijd een daling van 27%. Er is sprake van een prijscorrectie na de sterke stijging in de afgelopen maanden. Op 19 april werd werd een recordprijs van bijna 11.800 dollar per ton cacao bereikt. Dinsdag 30 april lag de prijs op 8.405 dollar per ton. Op 1 mei lag deze rond de 8.000 dollar per ton.
Analisten verwijzen voor de prijsdaling naar het dalend aantal uitstaande contracten. Ook is het gaan regenen in het westen van Afrika, waar veel cacaoboeren gevestigd zijn. De regen vergroot de kans op een goede oogst. Veel cacaoplantages hadden de afgelopen maanden last van droogte en ziektes. Analisten waarschuwen dat een krap aanbod voorlopig blijft, zeker vanuit Ivoorkust en Ghana.
Laatste nieuws
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei Meer zuivelverwerkers met CO2-doelen, doorberekenen kosten lastig
-
17 mei Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
-
17 mei Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
16 mei Asda stort zich op huizenmarkt
-
16 mei Milcobel heeft nieuwe CEO
-
16 mei eBook | Versterk je supply chain: Beheers veerkracht en flexibiliteit
-
16 mei Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
-
15 mei Colruyt Group wil productdata enkel nog via GS1 platform ontvangen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan