Turkije wil beschermde status voor döner in Europa
bron: FoodPro Network
Turkije wil dat döner een beschermde status krijgt en heeft bij de Europese Unie een aanvraag ingediend om het te erkennen als gegarandeerde traditionele specialiteit. Mocht de status worden toegekend dan zal de benaming döner alleen kunnen worden gebruikt door producenten die de vereiste bereidingswijze volgen en de juiste ingrediënten gebruiken. Zo moet het vlees bijvoorbeeld gemarineerd zijn in een mengsel van yoghurt, melk, pepers, tomatenpuree, kruiden en zout.
Over waar döner zijn oorsprong heeft lopen de meningen uiteen. Met name Duitsland speelde een rol bij het populair worden van het vlees. Een Turkse gastarbeider zou de döner kebab in 1972 in Berlijn als fastfoodsnack op de markt gebracht hebben, zo zegt de vereniging van Turkse döner-producenten in Europa. Later werd döner in veel meer landen populair. Zo is döner inmiddels ook te verkrijgen in Thailand, Japan en Vietnam.
Laatste nieuws
-
16 mei Asda stort zich op huizenmarkt
-
16 mei Milcobel heeft nieuwe CEO
-
16 mei eBook | Versterk je supply chain: Beheers veerkracht en flexibiliteit
-
16 mei Verpakken onder gewijzigde atmosfeer: nieuw e-book beschikbaar
-
15 mei Colruyt Group wil productdata enkel nog via GS1 platform ontvangen
-
15 mei Delhaize brengt lokale producten onder de aandacht
-
15 mei Kraft Heinz wil Oscar Mayer verkopen
-
15 mei Podcast Webinar | Hoe vlieg je een ERP project aan? Het geheim van een succesvolle implementatie
-
15 mei IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
-
15 mei Ajinomoto Omnichem recupereert palladium uit afvalwaterstroom
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan