Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht
bron: FoodPro Network
Zuivelcoöperatie Milcobel kondigt een herstructurering aan. Daarbij kunnen tot 130 banen verdwijnen.
Milcobel sloot 2023 af met een nettoverlies van 11,6 miljoen euro op een omzet die met 3,7% daalde naar 1,315 miljard. Om weer winst te halen wil het bedrijf de zuivelafdelingen Premium Ingredients en Consumer Products integreren. Een vlakkere structuur moet leiden tot een efficiëntere samenwerking. Ook wil Milcobel de melkpoederproductie in Kallo terugschroeven.
Bij deze reorganisatie zouden tot 130 banen verloren gaan. Milcobel start zo snel mogelijk een consultatie- en informatieronde op met de sociale partners. Milcobel drukt de kosten ook met bijkomende maatregelen, zoals het niet uitbetalen van managementbonussen voor 2023, het beperken van nieuwe vacatures en het terugbrengen van het aantal externe consultants.
Het bedrijf wil wel blijven investeren in België. Zo zouden de kaasraspactiviteiten van de Kaasbrik in Halen kunnen worden uitgebreid. Ook zet Milcobel verder in op de samenwerking met Arla Foods Ingredients, dat wei van de mozzarellafabriek in Langemark gebruikt voor farmaceutische toepassingen en baby- en sportvoeding.
CEO Nils van Dam vertrok eerder bij Milcobel waar de dagelijkse leiding nu in handen is van een team van directieleden tijdens de zoektocht naar een geschikte opvolger.
Laatste nieuws
-
03 mei Voedselprijzen voor het eerst sinds juli weer gestegen
-
03 mei Duitse bedrijven produceerden in 2023 voor 583,2 miljoen euro vleesvervangers
-
03 mei Zuivelbedrijven moet inspelen op daling van de melkaanvoer
-
03 mei Vraag en aanbod effectief afstemmen in de AGF-sector
-
03 mei Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
-
02 mei Unilever: import en export met Rusland gestopt
-
02 mei FrieslandCampina wil omzet in Verenigd Koninkrijk in 5 jaar verdubbelen
-
02 mei DSM-Firmenich ziet volumes weer groeien, omzet daalt licht
-
02 mei Cacaoprijs daalt in twee dagen met 27%
-
02 mei Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan