Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht

Zuivelcoöperatie Milcobel kondigt een herstructurering aan. Daarbij kunnen tot 130 banen verdwijnen.

Milcobel sloot 2023 af met een nettoverlies van 11,6 miljoen euro op een omzet die met 3,7% daalde naar 1,315 miljard. Om weer winst te halen wil het bedrijf de zuivelafdelingen Premium Ingredients en Consumer Products integreren. Een vlakkere structuur moet leiden tot een efficiëntere samenwerking. Ook wil Milcobel de melkpoederproductie in Kallo terugschroeven.

Bij deze reorganisatie zouden tot 130 banen verloren gaan. Milcobel start zo snel mogelijk een consultatie- en informatieronde op met de sociale partners. Milcobel drukt de kosten ook met bijkomende maatregelen, zoals het niet uitbetalen van managementbonussen voor 2023, het beperken van nieuwe vacatures en het terugbrengen van het aantal externe consultants.

Het bedrijf wil wel blijven investeren in België. Zo zouden de kaasraspactiviteiten van de Kaasbrik in Halen kunnen worden uitgebreid. Ook zet Milcobel verder in op de samenwerking met Arla Foods Ingredients, dat wei van de mozzarellafabriek in Langemark gebruikt voor farmaceutische toepassingen en baby- en sportvoeding.

CEO Nils van Dam vertrok eerder bij Milcobel waar de dagelijkse leiding nu in handen is van een team van directieleden tijdens de zoektocht naar een geschikte opvolger.

Laatste nieuws