Omzet en winst Tesco stijgt

Tesco heeft er een recordjaar opzitten. Ondanks de prijsdruk stegen zowel de omzet als de winst flink. De prijsdruk en de inflatie zijn ook flink aan het afnemen, aldus Tesco.

De supermarktketen noteerde een omzet van 68,2 miljard Britse pond (bijna 80 miljard euro), goed voor een stijging van 4,4%. De groepsomzet steeg met 7,4%. De gecorrigeerde operationele winst steeg met 12,8% tot 2,76 miljard pond (3,3 miljard euro). 

CEO Ken Murphy stelt dat de prijsinflatie voor boodschappen beduidend is afgenomen, ook al merkt de topman dat het voor veel klanten nog steeds moeilijk is. In het afgelopen jaar focuste Tesco dan ook op promoties. Eind vorig jaar zouden een 4000-tal producten goedkoper zijn geweest dan een jaar eerder.

Voor de rest van dit jaar verwacht Murphy een stabilisatie van de voedselinflatie onder de 5%. Tesco verwacht voor het huidige boekjaar 2024/2025 nu al een nog hogere winst van minstens 2,8 miljard pond. Tesco ronde vorig jaar een kostenbesparingsprogramma van twee jaar af, dat meer dan een miljard pond aan kosten bespaarde.

Laatste nieuws