Raden van bestuur van JBT en Marel tekenen een transactie-overeenkomst

De leden van de raden van bestuur van Marel en de Amerikaanse machinefabrikant voor de voedingsindustrie JBT hebben een transactie-overeenkomst getekend. JBT verwacht in mei het officiële bod op de aandelen van Marel uit te brengen. Het bedrijf zal daarna verder gaan onder naam JBT Marel Corporation. De vestiging in het IJslandse Gardabaer wordt het Europese hoofdkantoor. 

JBT Marel houdt in de toekomst een notering aan de beurs in New York. Daarnaast zal het bedrijf een tweede notering aanvragen aan de beurs in IJsland. 

JBT biedt 3,60 euro per aandeel Marel voor de overname. Aandeelhouders kunnen dat bedrag in contanten ontvangen. Andere opties zijn het verkrijgen van 0,0407 aan aandelen JBT per aandeel Marel, of 0,0265 aan aandelen JBT plus een uitbetaling van 1,26 euro.

De aandeelhouders van Marel moeten nog akkoord gaan met het bod. De voorstanders moeten samen minstens 90% van de aandelen in handen hebben. De aandeelhouders kunnen stemmen zodra er een officieel bod ligt. Ook de JBT-aandeelhouders moeten hun goedkeuring geven. 

Laatste nieuws