Vandemoortele neemt Banneton in de Verenigde Staten over

De van oorsprong Belgische voedingsgroep Vandemoortele neemt het Amerikaanse Banneton over, een specialist in diepgevroren bakkerijproducten. Dankzij de overname gaat Vandemoortele ook in de Verenigde Staten produceren. Het bedrijf had er tot dusver alleen een verkoopkantoor.

Banneton produceert diepvriescroissants en -gebak in Noord-Amerika. Vandemoortele verwerft een meerderheidsbelang in het bedrijf. De oprichters Victor en Alex Litinetsky blijven aandeelhouder en zullen het bedrijf voorlopig blijven leiden. Het Belgische bedrijf geeft geen financiële details over de overname en ook niet over de recente omzet en bedrijfsresultaten van Banneton.

Vandemoortele sloot 2023 af met een omzet van bijna 1,93 miljard euro. Dat is bijna 11% meer dan in 2022. De brutobedrijfswinst nam met meer dan 50% toe tot 216 miljoen euro. Het bedrijf heeft twee divisies. Naast diepvriesproducten, zoals brood, croissants, koeken, donuts en focaccia produceert de onderneming ook margarine, sla- en frituurolie, mayonaise en vinaigrettes.

Laatste nieuws