Nieuwe minderheidsaandeelhouder voor Ardo

De Belgische onderneemster Els Thermote verwerft een minderheidsbelang van 20% in Ardo, het bedrijf in handen van de familie Haspeslagh. Met een jaaromzet van 1,4 miljard euro, 17 fabrieken in 8 landen en 4.000 werknemers geldt Ardo als één van de grootste producenten van diepvriesgroenten in de wereld. De intrede van Thermote gaat gepaard met een kleine herschikking van het aandeelhouderschap van Ardo, aldus De Tijd. Welk bedrag er mee gemoeid is wordt niet naar buiten gebracht.

Ardo staat voor de uitdaging om te verduurzamen. Het bedrijf ondervindt de gevolgen van de klimaatverandering, in de vorm van extremer weer. Het gemiddelde rendement van de teelten is de afgelopen vijf jaar met 20% gedaald, tegenover de vijf jaar ervoor.

Het bedrijf heeft nog geen vervanging gevonden voor Gabriëlle Kalkwijk, de CEO van het bedrijf die besloot haar taken neer te leggen. De Nederlandse maakte die keuze zelf, omdat ze 'niet langer de nodige energie had' om haar taak volledig op te nemen. Tot er een nieuwe CEO is, neemt Jules Noten de taken waar. Hij is de voorzitter van de raad van bestuur van Ardo.

Laatste nieuws