JDE Peet's stelt Luc Vandevelde aan als interim-CEO

JDE Peet’s heeft Luc Vandevelde met ingang van 1 april benoemd tot interim-CEO. Vandevelde wordt daarna ook voorzitter van de raad van bestuur. Onder zijn  leiding gaat het bedrijf op zoek naar een vaste CEO, waarbij zowel interne als externe kandidaten worden beoordeeld. Fabien Simon, die sinds september 2020 CEO en uitvoerend directeur van JDE Peet’s is, zal het bedrijf op 1 april verlaten. 

Vandevelde is hoofd van de onafhankelijke directie van JDE Peet’s. Hij heeft uitgebreide ervaring binnen het bedrijf, maar ook in andere bedrijven. Tot zijn vorige functies behoorden onder meer voorzitter van Carrefour, voorzitter en CEO van de Marks and Spencer Group en senior onafhankelijk directeur van Vodafone Group. De eerste 24 jaar van zijn carrière was hij werkzaam voor Kraft Foods, waar hij uiteindelijk CEO werd voor de Franse en Italiaanse activiteiten van Kraft Jacobs Suchard.

Olivier Goudet, de huidige voorzitter zal als niet-uitvoerend bestuurder in de raad van bestuur aanblijven, zodra Vandevelde de rol van voorzitter op zich neemt.

Laatste nieuws