Duvel Moortgat brouwt weer bier na cyberaanval

Duvel Moortgat heeft de productie in zijn brouwerijen weer opgestart. Die was uit veiligheidsoverwegingen stilgelegd nadat de Belgische bierbrouwer in de nacht van dinsdag op woensdag was getroffen door een cyberaanval. "In het kader van het lopend onderzoek" kan het bedrijf nog geen verdere details over de aanval geven.

Wel is bekend dat het om een zogeheten ransomewareaanval ging. Bij dergelijke aanvallen wordt een bedrijf of persoon gevraagd een bedrag te betalen om weer toegang te krijgen tot het eigen computernetwerk. De brouwerijen waar de productie stil kwam te liggen waren die in Puurs-Sint-Amands, Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen, Brasserie d'Achouffe in Achouffe en Brouwerij Liefmans in Oudenaarde. Ook de productie van dochterbedrijf Boulevard Brewing in de Verenigde Staten werd gestaakt.

Duvel Moortgat, dat naast Duvel ook bieren van onder meer de merken La Chouffe, De Koninck en Liefmans brouwt, ging eerder al uit van een beperkte impact. Zo gaf een woordvoerster van het bedrijf woensdag aan dat er meer dan voldoende voorraad beschikbaar was.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws