Nestlé ontwikkelt bioactief mengsel dat een goede slaap bevordert

Nieuw onderzoek van Nestlé Research en het National University of Singapore Sleep Cente heeft aangetoond dat een specifiek gepatenteerd bioactief mengsel kan helpen de kwaliteit van slaap bij mensen kan verbeteren. Het betreft een combinatie van een natuurlijke bron van tryptofaan, vitamine B, magnesium, zink en voedingsstoffen die op natuurlijke wijze de melatoninesecretie van het lichaam vergemakkelijken, gecombineerd met een moerbeibladextract.

In een studie bleek dat gebruik van het mengsel er voor zorgde dat zowel de gemeten als de door de deelnemers zelf gerapporteerde tijd om in slaap te vallen met circa 15% werd verkort. Het bioactieve mengsel zorgt er voor dat de bloedsuikerspiegel na de avondmaaltijd minder stijgt en reduceert de glycemische variatie tijdens de nacht.

De wetenschappers hebben een nieuw melkpoeder ontwikkeld dat het gepatenteerde bioactieve mengsel bevat om de natuurlijke slaperigheid te bevorderen en de slaapkwaliteit te verbeteren. Deze blend is toegepast in het nieuw geformuleerde Yiyang Wanning-melkpoeder, dat in China op de markt is gebracht. Nestlé mikt daarmee op mensen tussen de 40 en 60 jaar.

Dezelfde wetenschappelijke bevindingen zijn door onderzoekers van Nestlé in Zwitserland gebruikt om fruitshots te testen. Deze fruitshots zijn ook ontwikkeld om de slaap te ondersteunen. Ze bevatten hetzelfde gepatenteerde bioactieve mengsel en zijn gedurende een beperkte tijd in Europa en Zuidoost-Azië getest.

Laatste nieuws