Vivici mag eiwit uit precisiefermentatie verkopen in Verenigde Staten
bron: FoodPro Network
Vivici, de joint venture van DSM-Firmenich en Fonterra, heeft voor het via fermentatie verkregen wei-eiwit bèta-lactoglobuline de status 'Generally recognized as Safe' verkregen in de Verenigde Staten, waarmee het eiwit daar mag worden gebruikt in voedingsmiddelen.
Het eiwit is klaar voor gebruik in een breed scala aan producten, waaronder kant-en-klare eiwitpoeders, kant-en-klare eiwitdranken en eiwitrepen, aldus Vivici.
De bèta-lactoglobuline uit precisiefermentatie is een zeer zuiver zuivelwei-eiwit dat gelijkwaardig is aan de natuurlijke variant, aldus Vivici. Het bevat alle essentiële aminozuren die het menselijk lichaam nodig heeft, is rijk aan leucine en vertakte ketenaminozuren wordt snel geabsorbeerd in het bloedplasma. Het is ook vrij van lactose, cholesterol, hormonen en antibiotica.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei Meer zuivelverwerkers met CO2-doelen, doorberekenen kosten lastig
-
17 mei Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
-
17 mei Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
16 mei Asda stort zich op huizenmarkt
-
16 mei Milcobel heeft nieuwe CEO
-
16 mei eBook | Versterk je supply chain: Beheers veerkracht en flexibiliteit
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan