Tesco doet bankactiviteiten van de hand

Tesco verkoopt zijn bankafdeling voor 700 miljoen euro aan Barclays. Na Sainsbury’s is het de tweede Britse supermarktketen in korte tijd die zijn bankafdeling verkoopt.

Barclays neemt Tesco Bank voor 600 miljoen pond over. Alle creditcards en ongedekte persoonlijke leningen vallen nu onder Barclays, maar er zullen nog wel cadeaukaarten, geldautomaten en verzekeringen onder de naam Tesco worden aangeboden, aldus de Financial Times.

De deal houdt een tienjarige distributieovereenkomst voor de verkoop van financiële producten onder de Tesco-merknaam in.

Vorige maand meldde Sainsbury’s ook al dat het zich gefaseerd zou terugtrekken uit zijn bankactiviteiten en in plaats daarvan financiële diensten via derden gaat verkopen.

Barclays neemt 2.800 medewerkers over van Tesco. De deal zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar worden afgerond, na goedkeuring van de concurrentiewaakhond. Tesco CEO Ken Murphy zegt de opbrengst van de verkoop te zullen investeren in nieuwe en innovatieve proposities voor klanten.

Laatste nieuws