Meer dan 1 miljard euro omzet voor Lotus Bakeries

Lotus Bakeries wil met zijn Biscoff-speculoos in de top drie van ’s werelds grootste koekjesmerken komen. Lotus Bakeries boekte een recordomzet en groei van meer dan 20% in 2023.

De omzet van Lotus Bakeries groeide vorig jaar met 185 miljoen euro tot 1,063 miljard euro. Een stijging van 21%. Lotus Bakeries had voor het eerst meer dan 1 miljard euro omzet. De groei komt niet alleen door prijsstijgingen, er was een volumegroei van bijna 10%. De volumegroei is voornamelijk autonoom, ongeveer 1% is toe te schrijven aan de overname van Peter’s Yard.

Lotus Biscoff (de speculoos) was goed voor 54% van de omzet (20% groei), de merken Nakd, Trek en Peter’s Yard vertegenwoordigen bijna een kwart van de omzet en ook een kwart groei. Peijnenburg, Dinosaurus-koeken en Suzy-wafels groeiden met 15% naar 22% omzetaandeel.

Biscoff bereikte zelf ook een nieuwe omzetmijlpaal van 500 miljoen euro. Het merk staat nu in de top vijf van ’s werelds grootste koekjesmerken, maar ambieert op langere termijn een plaats in de top drie. Lotus Bakeries heeft hievoor extra investeringen in de productie gedaan.

Laatste nieuws