Carlsberg-topman: “We blijven prijzen verhogen”

Volgens Jacob Aarup-Andersen, de CEO van Carlsberg, zijn verdere prijsstijgingen noodzakelijk om de gestegen productiekosten te compenseren. Wel zullen de prijsstijgingen minder fors zijn dan de afgelopen jaren.

Omdat de productiekosten verder blijven toenemen, zullen meer prijsstijgingen nodig zijn, aldus Aarup-Andersen, die sinds 1 september aan het roer staat bij de Deense brouwer, in een interview met Bloomberg. De topman voegde er wel aan toe dat het tempo van die prijsverhogingen minder sterk zal zijn dan in de afgelopen twee jaar.

Toch is zijn uitspraak controversieel. Veel grondstoffenprijzen dalen en de energieprijzen zijn lager dan vorig jaar. Retailers en consumentenorganisaties eisen dat de verkoopprijzen in de supermarkten weer zakken. Grote merkfabrikanten zijn echter niet geneigd om daarop in te gaan. Dat leidt momenteel tot prijsdiscussies in de voedingssector, waar de jaargesprekken lopen. Bij Colruyt waren in het kader van de onderhandelingen recent producten van AB InBev, Unilever en Mars niet verkrijgbaar.

De CEO wil daarnaast de investeringen verhogen, inzetten op groeiende markten zoals China, Vietnam en India, en het aanbod van alcoholvrij bier uitbreiden.

Laatste nieuws