Britse toezichthouder onderzoekt groene claims Unilever

De Britse marktautoriteit onderzoekt of Unilever zich milieuvriendelijker voordoet dan het verzorgings- en voedingsmiddelenconcern daadwerkelijk is. De Competition and Markets Authority (CMA) is bezorgd over marketinguitingen die mogelijk wijzen op greenwashing.

Unilever gebruikt volgens de CMA bewoordingen die "vaag" zijn. Dat kan het winkelend publiek misleiden over de impact op het milieu van de Unilever-producten die ze kopen. Concrete voorbeelden noemt de toezichthouder niet.

De Britse multinational omschrijft soms ook bepaalde ingrediënten op een manier "die mogelijk overdrijven hoe natuurlijk het product is", aldus de toezichthouder. Ook zijn beweringen over de mogelijkheden om materialen te recyclen onduidelijk, omdat niet helder is of het dan om alleen de verpakking of het hele product gaat.

De komende tijd zal de CMA meer informatie opvragen bij Unilever. Wanneer de toezichthouder vaststelt dat Unilever inderdaad aan greenwashing doet, kan het bedrijf gedwongen worden aanpassingen te doen. Ook kan de toezichthouder Unilever voor de rechter dagen of de zaak sluiten zonder actie te ondernemen.

 

Bron: ANP

Meer over


Laatste nieuws