Carrefour lanceert autonome microwinkels

Carrefour België gaat autonome winkels voor last-minute boodschappen uitrollen onder de naam Carrefour BuyBye. De automaten vormen een aanvulling op het bestaande winkelaanbod. De eerste winkel opent dinsdag in Zaventem.

De eerst Carrefour Buybye van 18 m² groot opent dinsdag op het hoofdkantoor van Carrefour in Zaventem. Voorlopig is de winkel geopend van maandag tot vrijdag van 7 tot 22 uur, vanaf januari zal hij zeven dagen per week beschikbaar zijn. Het nieuwe format wil een praktische oplossing bieden voor last-minute dagelijkse boodschappen. Carrefour gaat het concept ook aanbieden aan alle bestaande fysieke winkels, die er hun activiteiten mee kunnen uitbreiden.

De stand-alone winkel bestaat uit koelkasten waar klanten onder andere hun lunch, snacks, koude dranken en fruit kunnen kopen. Gebruikers dienen daarvoor de Carrefour Buybye app te downloaden, een account aan te maken en een betaalwijze toe te voegen. Met de app de koelkasten openen, er producten uit halen en afrekenen.

De technologie achter het concept, een combinatie van productweging en computervisie, werkt met behulp van kunstmatige intelligentie. Camera’s die strategisch op elk schap zijn geplaatst zorgen voor dubbele controle, om een correcte afrekening te garanderen. 

Carrefour ontwikkelde Buybue in samenwerking met de start-up Reckon AI, die gespecialiseerd is in het ontwerpen van microwinkels uitgerust met kunstmatige intelligentie.

Laatste nieuws