Eerste bierbrouwerij in Verenigde Arabische Emiraten binnenkort geopend

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt binnenkort voor het eerst een bierbrouwerij geopend. Nieuwe regelgeving in Abu Dhabi maakt de productie van alcohol mogelijk. Daarmee opent de Verenigde Arabische Emiraten de deuren voor andere brouwerijen. De bierbrouwerij wordt eind deze maand geopend. Het gaat om een pub met de naam Craft by Side Hustle, aldus Bloomberg.

Het is de eerste brouwerij die wordt geopend onder een weinig opgemerkte verandering in de wetgeving in Abu Dhabi. Daardoor is het voor vergunninghouders nu mogelijk om alcoholische dranken produceren.

De lokale bevolking drinkt over het algemeen geen alcohol, maar plekken zoals Abu Dhabi en Dubai zijn populair onder expats en als vakantiebestemming. Om de regio aantrekkelijker te maken voor mensen van buitenaf, worden steeds meer strenge regels aangepast. 

De emiraten stellen de meeste alcoholwetten apart op. Tot voor kort kon alcohol alleen in het relatief liberale emiraat Dubai worden geserveerd, meestal bij bars en restaurants die onderdeel zijn van een hotel. Inmiddels is het overal in Dubai toegestaan om alcohol te verkopen in winkels en zijn er meer restaurants en cafés die het verkopen.

Tot nu toe was het nog in geen enkel emiraat toegestaan om alcoholhoudende dranken te produceren. 

Laatste nieuws