Farmless trekt 4,8 miljoen euro aan via tweede investeringsronde
bron: FoodPro Network
De Amsterdamse start-up Farmless, die via fermentatie eiwitten voor de voedingsindustrie produceert, heeft 4,8 miljoen euro aan kapitaal opgehaald in een tweede investeringsronde. Investeerders zijn onder andere World Fund en Vorwerk Ventures. Farmless wil de extra middelen gebruiken om het personeelsbestand uit te breiden en een eerste tank te bouwen om op grotere schaal eiwitten te kunnen produceren. Dat meldt het FD.
Farmless produceert eiwitten door een bacterie te kweken die slechts wordt gevoed met alcohol. Het bacterieel eiwit is direct eetbaar en kan het bijvoorbeeld ei in mayonaise vervangen. Het bedrijf wil een goedkeuringsvoorstel bij de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA indienen voor de erkenning als novel food. De methode van Farmless vereist goedkeuring omdat deze nog niet eerder is gebruikt voor eiwitten die binnen de voedselproductie worden gebruikt. De procedure bij de EFSA kan enkele jaren in beslag nemen.
Bron: FD
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei Meer zuivelverwerkers met CO2-doelen, doorberekenen kosten lastig
-
17 mei Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
-
17 mei Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
16 mei Asda stort zich op huizenmarkt
-
16 mei Milcobel heeft nieuwe CEO
-
16 mei eBook | Versterk je supply chain: Beheers veerkracht en flexibiliteit
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan