Supermarktprijzen in België tot 6% gedaald

Boodschappen doen in de supermarkten in België is goedkoper geworden. Ten opzichte van juni zijn de prijzen volgens Het Nieuwsblad bijna overal gedaald. 

Bij een steekproef in Gent met een winkelwagen gevuld met 34 producten bleken de boodschappen op 24 november nagenoeg overal goedkoper dan op 19 juni van dit jaar, meldt Het Nieuwsblad. Bij Aldi daalden de prijzen het meest, met 6%, maar ook Delhaize kwam 5% goedkoper uit en Lidl was goed voor een daling van 4%. Bij Colruyt en Albert Heijn betaalde de krant 2% minder voor de boodschappen. Alleen bij Carrefour werden de boodschappen iets duurder. De krant koos wel vooral huismerkproducten. 

De dalingen kloppen met de voorspellingen, aldus voedingsfederatie Fevia. De Fevia wijst erop dat de prijsdalingen het grootst zijn bij producten die “een grondstof zijn of voor een groot stuk uit grondstoffen bestaan”. Zo is melk duidelijk goedkoper geworden, maar kaas en boter in mindere mate omdat daar bewerkingskosten bij komen.

Verdere prijsdalingen vallen niet meer te verwachten. De suikerprijzen zijn nog altijd aan het stijgen, terwijl cacao op zijn hoogste niveau in 46 jaar zit. Ook glas en energie zijn voor producenten nog steeds een stuk duurder.

Meer over


Laatste nieuws