Belg Creus nieuwe CEO JAB Holding Company

Joachim Creus is benoemd tot de nieuwe CEO van de investeringsmaatschappij JAB Holding Company. Dat bedrijf is onder meer grootaandeelhouder bij Keurig Dr Pepper en JDE Peet’s.

De 47-jarige Joachim Creus, afkomstig uit het Belgische Poperinge, volgt Olivier Goudet op, die de B2C-investeringsgigant leidde sinds 2012. Goudet blijft betrokken als Senior Investment Advisor, aangezien de topman ook “het grootste deel van zijn persoonlijke vermogen” in het bedrijf heeft geïnvesteerd.

De Nederlander Frank Engelen is tegelijkertijd gepromoveerd tot managing partner. Voordat hij bij JAB kwam, werkte Engelen als partner bij PwC. Hij is ook lid van de raad van bestuur.

JAB is een belangrijke investeerder in consumentengoederen en retail. Het vehikel, dat eigendom is van de Duitse miljardairsfamilie Reimann, heeft zo controlerende participaties in Canada Dry en 7up-eigenaar Keurig Dr Pepper, koffie- en theegroep JDE Peet’s, beautymerk Coty en luxelabel Bally. Ook de ketens Krispy Kreme en Pret-A-Manger hebben ze in de portefeuille.

Laatste nieuws