Avantium gaat samenwerken met Refresco en Albert Heijn

Albert Heijn en de bottelaar van frisdranken en vruchtensappen Refresco gaan samenwerken met technologiebedrijf Avantium om verpakkingen duurzamer te maken. Hiervoor wordt het 100% plantaardige en circulaire materiaal PEF van Avantium gebruikt voor verschillende verpakkingsvormen. Refresco produceert een nieuwe fles voor vruchtensappen van Albert Heijn die wordt gemaakt van PEF. 

Polyethyleenfuranoaat (PEF) is een 100% plantaardig en volledig recyclebaar polymeer met een breed scala aan toepassingen, waaronder flessen. Het materiaal heeft goede barrière-eigenschappen, waardoor de houdbaarheid van dranken en voedsel wordt verlengd.

Avantium bouwt momenteel in Delfzijl de eerste commerciële fabriek ter wereld voor 5 kiloton furaandicarbonzuur (FCDA), de belangrijkste bouwsteen voor PEF. De commerciële productie zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 van start gaan. Daarna zal de PEF-productie verder worden opgeschaald via fabrieken van 100 kiloton en meer voor grootschalige productie van FDCA en PEF via technologielicenties.

Meer over


Laatste nieuws