Jumbo moedigt keuze vleesvervangers aan met prijsverlagingen

Na een mislukte proef met vleesvervangers naast echte vleesproducten in hetzelfde schap, gaat Jumbo nu de prijzen van zijn niet-dierlijke producten verlagen. De huismerk-vleesvervangers van Jumbo zullen voortaan niet duurder zijn dan vergelijkbare vleesvarianten, maakte Jumbo bekend.

"Dit initiatief sluit aan bij de ambitie van Jumbo om een meer plantaardig eetpatroon te stimuleren", aldus Jumbo. Uiterlijk in 2030 wil het bedrijf dat 60% van de eiwitten die ze verkoopt plantaardig is.

Volgens de supermarktketen is een van de barrières voor de consument om voor vleesvervangers te kiezen de prijs. Het assortiment vleesvervangers van het Jumbo-huismerk bestaat uit tientallen producten, waaronder vegetarische kipstukjes, vegan kruimgehakt en diverse soorten burgers.

Vorige maand werd bekend dat Jumbo geen vleesvervangers meer gaat aanbieden naast echte vleesproducten in hetzelfde schap. Dat had de supermarktketen besloten na een pilot in zeven winkels. "Het had onvoldoende effect", gaf een woordvoerster toen aan. Mensen die normaal gesproken vegetarisch eten, hadden meer moeite de producten terug te vinden, terwijl vleeseters zich nauwelijks lieten verleiden tot een andere keuze.

 

Bron: ANP

Meer over


Laatste nieuws