Staking bij vier brouwerijen AB InBev

Er is een 24-uursstaking gehouden in de brouwerijen van AB InBev in Leuven, Hoegaarden, Jupille en Buggenhout, nadat dinsdag onderhandelingen over loon- en arbeidsvoorwaarden vastliepen. De vakbonden eisen hogere premies.

De directie en de vakbonden raakten het niet eens over een hogere koopkrachtpremie en over extra premies voor nachtwerk.

“De aandeelhouders en de managers van AB InBev krijgen hoge bonussen. Het personeel wil ook een deel van de koek”, aldus Sander Mouton van vakbond ACV tegen De Tijd. Mouton wijst er ook op dat AB InBev bespaart ten koste van de werknemers. Meer dan 10% van het personeel is ziek, mensen die met pensioen gaan worden niet vervangen en machines lijden onder gebrekkig onderhoud.

AB InBev houdt het bij een schriftelijke reactie: “We betreuren dat, ondanks de lopende gesprekken, er een staking is ontstaan bij een deel van het personeel in de brouwerijen, distributiecentra en bij onze technische horecateams. Er stond volgende week reeds een opvolgend overleg gepland met de betrokken werknemers. We hopen via constructief overleg deze situatie snel op te lossen.”

Laatste nieuws