Miko neemt Capriole Coffee Service over

De Belgische koffieservicespecialist Miko neemt Capriole Coffee Service over. Dat bedrijf is actief in Nederland en België en heeft 60 medewerkers. De jaaromzet bedraagt ruim 12 miljoen euro. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag en het bedrijf heeft een tweede vestiging in het Belgische Kampenhout. Net als Miko legt Capriole zich toe op levering van koffie en bijbehorende diensten binnen kantoren, horeca-ondernemingen en instellingen. 

Bij Capriole ligt de focus op de kantorenmarkt. Bij die klanten worden kleine en middelgrote automaten in huur of bruikleen geplaatst, dan wel verkocht. Het bedrijf levert de ingrediënten zoals koffie, melk, thee, soep en warme chocolade, en staat ook garant voor de dienstverlening rond de automaten.

Miko was tot dusver aanwezig in Nederland met de dochterbedrijven Miko Koffie Service, dat zich vooral focust op de horeca– en sportsector, en Maas koffie, dat zich richt op grote ondernemingen en instellingen. De overname van Capriole in Nederland gebeurt via dochteronderneming Maas, omdat de activiteiten meer aansluiten bij die van Capriole. De Belgische vestiging wordt geïntegreerd binnen Miko Coffee Service dat opereert vanuit Turnhout, Mechelen en Kuurne.

De Miko Group realiseerde in 2022 een omzet van 267 miljoen euro. Het is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije en Australië.

Laatste nieuws