Stakingen in magazijnen Aldi, Colruyt en Delhaize

In verschillende distributiecentra van Aldi, Colruyt en Delhaize wordt gestaakt. Hoewel de blokkades beperkt zijn, staken toch vrij veel medewerkers in de distributiecentra van de Belgische supermarktketens vandaag. Dat meldt Steve Rosseel, nationaal secretaris van ACV Voeding en Diensten, aan diverse media.

In de distributiecentra van Aldi in Heusden-Zolder, Turnhout, Zemst, Roeselare en Villeroux wordt actie gevoerd. In de distributiecentra in Heusden-Zolder en Turnhout wordt helemaal niet gewerkt, terwijl de vakbonden elders filterblokkades hebben opgezet. Vakbondsleden delen ook pamfletten uit.

Bij Colruyt Group zijn er blokkades in het magazijn in Halle. In het distributiecentrum van Colruyt Retail Partners in Mechelen zouden personeelsvergaderingen plaatsvinden. In het vernieuwde distributiecentrum van Delhaize in Zellik staken veel medewerkers, aldus het ACV. In het distributiecentrum in Ninove wordt wel gewerkt, maar vinden personeelsvergaderingen plaats.

De vakbonden kondigden vorige week vrijdag twee stakingsdagen aan: vandaag en volgende week woensdag, 22 november. Aanleiding zijn de stroeve onderhandelingen rond een koopkrachtpremie voor de foodretail. De bonden vragen een premie van 250 euro voor alle medewerkers en extra overleg op bedrijfsniveau. Handelsfederatie Comeos wijst daarentegen op de historisch lage marges van de supermarktketens. De werkgevers zouden een tegemoetkoming van minder dan 150 euro voorstellen voor tweederde van de werknemers.

Meer over


Laatste nieuws