Nestlé werkt aan producten met mix van melk en plantaardige ingrediënten
bron: FoodPro Network Belgium
ABIDJAN - Nestlé werkt aan de ontwikkeling van producten die zijn gemaakt met een mix van melk en plantaardige ingrediënten. Deze week lanceerde het Zwitserse voedingsconcern in Centraal- en West-Afrika een instantpoeder, dat is gemaakt met een mix van melk en soja. Het product is lokaal ontwikkeld in het regionale onderzoekscentrum van Nestlé in Abidjan in Ivoorkust. De poeder is te gebruiken in ontbijtgranen, papjes en drankjes. Het product Nido Milk & Soya is nu verkrijgbaar in Nigeria.
Regionale onderzoeksteams van Nestlé kunnen terugvallen op het onderzoekscentrum in het Zwitserse Konolfingen. Daar beschikt Nestlé over veel expertise op het gebied van zuivel en zuivelalternatieven en kunnen snel nieuwe concepten worden ontwikkeld en getest waarbij melk met plantaardige ingrediënten worden gecombineerd.
Vorig jaar ontwikkelde Nestlé al een poedervorm om dranken mee aan te maken, gemaakt met een mix van melk, soja en fruit, die voor het eerst in Azië werd getest. Deze drank is speciaal afgestemd op de voedings- en smaakvoorkeuren van kinderen.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei Meer zuivelverwerkers met CO2-doelen, doorberekenen kosten lastig
-
17 mei Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
-
17 mei Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
16 mei Asda stort zich op huizenmarkt
-
16 mei Milcobel heeft nieuwe CEO
-
16 mei eBook | Versterk je supply chain: Beheers veerkracht en flexibiliteit
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan