Nestlé werkt aan producten met mix van melk en plantaardige ingrediënten

ABIDJAN - Nestlé werkt aan de ontwikkeling van producten die zijn gemaakt met een mix van melk en plantaardige ingrediënten. Deze week lanceerde het Zwitserse voedingsconcern in Centraal- en West-Afrika een instantpoeder, dat is gemaakt met een mix van melk en soja. Het product is lokaal ontwikkeld in het regionale onderzoekscentrum van Nestlé in Abidjan in Ivoorkust. De poeder is te gebruiken in ontbijtgranen, papjes en drankjes. Het product Nido Milk & Soya is nu verkrijgbaar in Nigeria. 

Regionale onderzoeksteams van Nestlé kunnen terugvallen op het onderzoekscentrum in het Zwitserse Konolfingen. Daar beschikt Nestlé over veel expertise op het gebied van zuivel en zuivelalternatieven en kunnen snel nieuwe concepten worden ontwikkeld en getest waarbij melk met plantaardige ingrediënten worden gecombineerd.

Vorig jaar ontwikkelde Nestlé al een poedervorm om dranken mee aan te maken, gemaakt met een mix van melk, soja en fruit, die voor het eerst in Azië werd getest. Deze drank is speciaal afgestemd op de voedings- en smaakvoorkeuren van kinderen.





Laatste nieuws