Pieter Pot zoekt weer geld bij klanten

ROTTERDAM - Online verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot blijft op zoek naar kapitaal. Nadat een crowdfundingactie afgelopen zomer onvoldoende bleek om de schappen weer vol te krijgen, hoopt de online supermarkt het bedrijf te kunnen voortzetten door een coöperatie te worden.

In een e-mail aan zijn klanten geeft Pieter Pot aan op zoek te zijn naar drie miljoen euro, waarbij klanten die zich inschrijven van 150 euro tot een derde van het aandelentotaal kunnen opkopen. In ruil zouden ze dan toegang krijgen tot productinnovaties en Q&A-sessies met oprichter Jouri Schoemaker. Die kapitaalinjectie moet Pieter Pot de mogelijkheid geven om alle voorraden weer helemaal aan te vullen en de plooien met de leveranciers vlak te strijken. Ook moet de nieuwe, handigere bewaarpot er gaan komen.

In juli moest Pieter Pot zijn klanten vragen om geldbedragen voor te schieten om de lege schappen weer te kunnen vullen. Dat bracht veel geld op, maar niet genoeg, zo moet Schoemaker toegeven.

In de e-mail haalt de CEO drie grote redenen aan voor de mislukking van de eerdere crowdfundingactie: de zomerdip in online aankopen, het feit dat sommige leveranciers vooraf betaald moesten worden, (te) zware eisen qua minimumafname en het feit dat sommige producten sneller van de schappen gingen dan dat ze weer konden worden aangevuld.





Laatste nieuws