Picnic haalt half miljard euro kapitaal op

AMERSFOORT - Picnic heeft een half miljard euro kapitaal opgehaald. De helft van dat bedrag komt van de Duitse supermarktketen Edeka, dat nu een belang heeft van 25%. De Nederlandse startup speelt een belangrijke in de online strategie van de Duitse marktleider.

Om zijn ambitieuze uitbreidingsplannen in Nederland, Duitsland en Frankrijk te realiseren heeft Picnic veel groeikapitaal nodig. Volgens informatie van Lebensmittel Zeitung staat Picnic nu op het punt om een half miljard op te halen. Edeka, de grootste Duitse supermarktketen, zou 250 miljoen euro investeren. Ook de Bill and Melinda Gates Foundation zou nog eens 50 miljoen euro extra investeren, om zijn belang van bijna 10% te behouden.

Veel van het geld wordt geïnvesteerd in extra distributiecentra, elektrische bestelwagens en aankopen. Rendabel is Picnic nog niet. Dit jaar zal de omzet 1,2 miljard euro bedragen.

Edeka is al sinds begin 2018 aandeelhouder van Picnic. Beide bedrijven kopen ook samen in via de retailallianties Everest en Epic Partners. 





Laatste nieuws