Vivici verwacht in 2024 eerste product uit precisiefermentatie te lanceren
11 okt 2023 08:15
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
DELFT - Vivici, de joint venture van dsm-firmenich en het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra, verwacht in de loop van volgend jaar de eerste producten op de markt te brengen die zijn verkregen via precisiefermentatie. Eind 2024 komt Vivici met het melkeiwit beta-lactoglobuline op de markt. Hiervoor wordt de productie opgeschaald.
Vivici zal het eiwitrijke ingrediënt leveren aan producenten van voedingsmiddelen - en dranken die duurzamere en verbeterde diervrije consumentenproducten op de markt willen brengen. Bèta-lactoglobuline is een veelzijdig ingrediënt met gelerende, schuimende en emulgerende eigenschappen die zorgen voor een verbeterd mondgevoel en textuur in een reeks toepassingen.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei Meer zuivelverwerkers met CO2-doelen, doorberekenen kosten lastig
-
17 mei Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
-
17 mei Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
16 mei Asda stort zich op huizenmarkt
-
16 mei Milcobel heeft nieuwe CEO
-
16 mei eBook | Versterk je supply chain: Beheers veerkracht en flexibiliteit
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan