Extra kapitaal voor Wanda Fish

REHOVOT - De Israëlische start-up Wanda Fish Technologies heeft nog eens 7 miljoen dollar aan financiering ontvangen. De investeringsronde werd geleid door het in Nederland gevestigde mondiale aquacultuurinvesteringsfonds Aqua-Spark, met aanvullende financiering van The Kitchen Hub van de Strauss Group, Peregrine Ventures, PICO Venture Partners, MOREVC en CPT Capital. Sinds de oprichting heeft Wanda Fish nu 10 miljoen dollar aan financiering opgehaald. 

Wanda Fish is opgericht in 2021 door The Kitchen Hub en biotechnoloog Daphna Heffetz. Het bedrijf levert filets van blauwvintonijn verkregen op basis van celkweek. De nieuwe kapitaalinjectie stelt Wanda Fish in staat om de productie op te schalen. De filets van het bedrijf wijken qua textuur, smaak en voedingswaarde niet af van in het wild gevangen blauwvintonijn.

Blauwvintonijn is een dure en gewilde vissoort, die vooral populair is bij luxe sushi-restaurants vanwege de perfecte balans tussen vet en eiwit. Overbevissing heeft het voortbestaan van deze soort in gevaar gebracht, waardoor regeringen de visquota aanzienlijk hebben beperkt. De tonijnsoort is niet geschikt om te kweken in een aquacultuursysteem.





Laatste nieuws