Astra Sweets investeert 40 miljoen in de fabriek in Turnhout

TURNHOUT - Astra Sweets investeert 40 miljoen euro in de fabriek in het Belgische Turnhout. De vestiging krijgt een nieuwe productielijn waarmee de productiecapaciteit met 25% wordt uitgebreid tot 40.000 ton per jaar. Er zullen 40 tot 50 extra banen door ontstaan. Het bedrijf hoopt de nieuwe productielijn medio 2024 in gebruik te nemen. 

Astra Sweets heeft met Frisia een eigen merk, maar produceert vooral snoep voor supermarktmerken. Het overgrote deel van de omzet komt uit de Benelux, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. De ambitie is om ook buiten Europa afnemers te bedienen.

Astra Sweets is eigendom van de Belgische familie Vanherpe, die ook La Lorraine Bakery Group bezit. Astra Sweets heeft twee fabrieken. Naast de vestiging in Turnhout is er ook een productielocatie in het Friese Harlingen. Er zijn in totaal 450 werknemers in dienst. De producent van snoep zet op jaarbasis 135 miljoen euro om en boekte daarbij in het afgelopen jaar een bedrijfswinst van 8,5 miljoen euro.

Laatste nieuws