Valio breidt activiteiten in zuivelvervangers uit

TURKU - De Finse aanbieder van plantaardige producten Oddlygood heeft het Scandinavische merk Planti overgenomen. Door de overname versterkt Oddlygood de marktpositie in plantaardige alternatieven voor zuivel in Zweden en Finland.

De Finse zuivelonderneming Valio gaat de productie van producten voor het merk Planti verzorgen en wordt ook meerderheidsaandeelhouder van Oddlygood. Het merk Planti was eigendom van de Noorse Kavli Group. De omzet in 2022 bedroeg 10,9 miljoen euro.

“Planti is onze eerste acquisitie en de volgende stap op ons groeitraject. In de eerste helft van dit jaar hebben we een geweldig momentum neergezet met een organische groei van +40% vergeleken met 2022, en een aanzienlijk snellere groei dan de markt. Het portfolio van Planti vormt een aanvulling op ons bestaande aanbod en versterkt onze marktpositie, vooral op het gebied van lepels en koken. Dit past precies in onze strategie waarin we, met de steun van onze eigenaren Valio en Mandatum Asset Management, actief mogelijkheden nastreven om te groeien door overnames als deze”, aldus Niko Vuorenmaa, CEO van Oddlygood.





Laatste nieuws