Jumbo sluit zich aan bij twee internationale inkooporganisaties

VEGHEL - Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 belangrijke schaalvoordelen.

Everest en Epic Partners hebben de afgelopen jaren een internationaal netwerk van retailers opgezet om de beste voorwaarden te creëren voor gezamenlijke groei. Zij richten zich beide op onderhandelingen met internationale A-merk leveranciers. 

Jumbo blijft zelfstandig opereren in de Nederlandse en Belgische markt. Het bedrijf heeft recentelijk haar meerjarenstrategie aangescherpt. Daarbij wil het zich verder onderscheiden door meer te focussen op de unieke combinatie van prijs, assortiment en service.

Ton van Veen, CEO van Jumbo, is verheugd over de samenwerking met de retailers binnen Everest en Epic Partners. “Deze samenwerking leidt tot een meer gelijkwaardige inkooppositie ten opzichte van internationale A-merk leveranciers en biedt belangrijke schaalvoordelen. Daarmee draagt de samenwerking bij aan een betaalbaar, ruim en relevant assortiment voor onze klanten. Ook geeft het ons de ruimte om verder te investeren, niet alleen in ons assortiment, maar bijvoorbeeld ook in verdere verduurzaming.”

Gianluigi Ferrari, CEO van Epic Partners en Everest: “We zijn blij dat we Jumbo als een sterke en succesvolle partner aan onze zijde krijgen. Dankzij de samenwerking met Jumbo wordt Epic Partners de toonaangevende inkooporganisatie in Europa en wordt ook ons internationale inkoopkantoor Everest sterker. Alle consumenten in heel Europa kunnen profiteren van onze gebundelde krachten. We nodigen de internationale A-merk leveranciers uit om actief met ons samen te werken en gezamenlijke groei te creëren.” 

 

Bron: Jumbo





Laatste nieuws