Uber Eats en Getir gaan samenwerken

LONDEN - Uber Eats en Getir gaan in Europa samenwerken. Het partnership start in het Verenigd Koninkrijk, maar breidt snel uit naar onder andere Duitsland en Nederland.

In de Europese landen waar zowel flitsbezorger Getir als Uber Eats actief zijn, gaan de bedrijven samenwerken. Via Uber Eats kunnen klanten binnenkort ook boodschappen bestellen via Getir en de vroegere Gorillas-magazijnen. Uber Eats-gebruikers krijgen toegang tot meer dan 2.000 producten, aldus het bedrijf. De leveringen gebeuren wel door Getir-koeriers en kunnen daardoor al in enkele minuten worden bezorgd, aldus TechCrunch.

Getir kocht eind vorig jaar zijn Duitse concurrent Gorillas, maar moest ook 14% van alle medewerkers ontslaan. Getir trok zich ook terug uit een aantal landen, waaronder Spanje, Italië en Portugal. 

Uber Eats voorziet in het bezorgen van boodschappen een groeiend potentieel. De maaltijdbezorger sloot eerder al partnerships met supermarkten zoals Tesco in het Verenigd Koninkrijk en Carrefour in Frankrijk. Getir werkt al een aantal jaar samen met Just Eat Takeaway. Onder andere in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is het assortiment en de bezorging van Getir beschikbaar via het platform van Just Eat Takeaway.





Laatste nieuws