Pilot van Nestlé zet cacaoschillen om in koolstofarme meststof

YORK - Als onderdeel van Nestlé's 2050 net zero roadmap en haar doelstelling om regeneratieve landbouw te stimuleren, start Nestlé in het Verenigd Koninkrijk een proef om te onderzoeken of cacaodoppen van een snoepfabriek in York kunnen worden gebruikt om een koolstofarme meststof te maken. 

De twee jaar durende proef is bedoeld om de prestaties van de meststof op de productie van gewassen, de gezondheid van de bodem en de uitstoot van broeikasgassen te evalueren. Wanneer de proef slaagt, kan tot 7 000 ton koolstofarme meststof worden geproduceerd en aangeboden worden aan boeren in de tarweketen van Nestlé in het Verenigd Koninkrijk. Deze hoeveelheid kunstmest komt overeen met ongeveer 25% van het totale kunstmestgebruik van Nestlé UK voor tarwe. 

De productie en het gebruik van conventionele kunstmest is verantwoordelijk voor ongeveer 5% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en meer dan de helft van de koolstofvoetafdruk van tarwe in het Verenigd Koninkrijk is gerelateerd aan het gebruik van kunstmest. 

Het recyclen van waardevolle voedingsstoffen uit afvalstromen binnen het voedselsysteem biedt een veelbelovende mogelijkheid om een toeleveringsketen met lagere emissies te creëren. Het opschalen van de productie van koolstofarme kunstmest kan boeren voorzien van een duurzamer product tegen een betrouwbare prijs.





Laatste nieuws