Eerste Europese aanvraag tot goedkeuring kweekvlees

HEIDELBERG - Voor het eerst vraagt een fabrikant aan de Europese voedselautoriteit toestemming voor de commercialisering van vlees uit bioreactoren. De aanvrager is de Duitse startup The Cultivated B, het kweekvleesbedrijf dat onderdeel is van Infamily Foods, een fabrikant van duurzame vleeswaren en hybride vlees-en groenteproducten uit Noordrijn-Westfalen.

De producent vraagt akkoord voor de commercialisering van een product op basis van kweekvlees en plantaardige eiwitten, vergelijkbaar met een hotdog of een knakworst, aldus Lebensmittel Zeitung. 

Het is het eerste bedrijf ter wereld dat een kweekvleesproduct registreert bij de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. Omdat kweekvlees valt onder de Novel Food Regulation van de Europese Unie, moet het product een rigoureuze goedkeuringsprocedure doorlopen die minstens achttien maanden en wellicht zelfs jaren zal duren.

The Cultivated B produceert bioreactoren in Canada en positioneerde zich tot nu toe als leverancier van technologie aan kweekvleesfabrikanten, maar wijzigt nu zijn strategie om ook zelf kweekvlees te gaan verkopen.





Laatste nieuws