Zwitserse regering wil de vleesconsumptie drastisch terugdringen

BERN - Drie federale ministeries in Zwitserland kondigen een nieuwe klimaatstrategie voor de landbouw en de voedingsindustrie aan. In 2030 moet het nieuwe plan in werking treden. De hele keten wordt daarbij onder de loep genomen, maar vooral de vleessector moet de consumptie terugdringen, terwijl de vraag naar Zwitsers vlees juist stijgt.

Zwitserland wil met het nieuwe plan zijn landbouwemissies met 67% reduceren, maar ook klimaatadaptatie staat centraal in het nieuwe beleid. Dat maakte het Zwitserse federale ministerie voor Landbouw vorige week bekend. Het plan is geformuleerd in samenwerking met het ministerie voor Voedselveiligheid en Veeartsenij en het ministerie voor Milieu.

Één van de doelen is om een zelfvoorzieningsgraad van 50% te bereiken in 2050. Daarnaast moet de uitstoot van broeikasgassen met 40% worden teruggebracht.

In het plan zijn verschillende maatregelen opgenomen om de doelen te bereiken. Zwitserland wil voedselverspilling tegengaan binnen de voedingsindustrie, minder water verspillen, de bewustwording bij consumenten vergroten en sturen op een overstap naar duurzame energie.

Volgens Michael Beer van het ministerie voor Voedselveiligheid moet de vleesconsumptie in Zwitserland met twee derde verminderd worden.





Laatste nieuws