Mosa Meat is B Corp gecertificeerd

MAASTRICHT - Mosa Meat is B Corp gecertificeerd wat inhoudt dat het bedrijf is beoordeeld op prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie in hun impact op maatschappij en milieu. En is beoordeeld op aspecten variërend van bestuur en missie tot milieupraktijken, het welzijn van werknemers en praktijken in de toeleveringsketen. 

Na meer dan een jaar grondig evalueren is Mosa Meat nu gecertificeerd met twee Impact Business Models (IBM's): 'Resource Conservation' en 'Mission Locked'. Resource Conservation erkent producten/diensten die het gebruik van hulpbronnen (energie en water) verminderen. Mission Locked erkent bedrijven die hun missie beschermen en het vermogen om formeel rekening te houden met belanghebbenden in de besluitvorming door middel van hun bedrijfsstructuur of bedrijfsdocumenten.

Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat zei daar over : "We zijn erg blij dat we B Corp-gecertificeerd zijn. Deze certificering bevestigt onze toewijding aan duurzame praktijken en ethische grondbeginselen en versterkt onze positie als trendsetter in de wereldwijde cellulaire landbouwbeweging. We geloven in het creëren van echt, lekker vlees dat een positieve invloed heeft op het klimaat en ons voedselsysteem en we zijn optimistisch dat deze waarden gedeeld zullen worden door de vele belanghebbenden in ons opkomende veld van cellulaire landbouw."





Laatste nieuws